divendres, 4 de febrer del 2011

JOCS TRADICIONALS

ELS JOCS TRADICIONALS AL NOSTRE PATI

         De sobra és conegut per tothom, que l’esport per excel·lència a les hores del pati de l’escola és el futbol. Un esport col·lectiu, de grans masses, que te unes grans influències en els  nostres infants i que en ocasions, supera el tema esportiu per originar nombrosos conflictes i problemes.
         Però... i els xiquets que no volen jugar a futbol?? I els que simplement no els agrada aquest esport?? I les xiquetes que no hi volen participar??
Tota una sèrie de preguntes i problemes que ens va portar a engegar una nova campanya en l’escola “21 d’Abril” de l’Aldea. Es tracta de recuperar els jocs tradicionals més habituals i més practicats per els nostres avantpassats. Una sèrie de jocs motivants, molt participatius, que no exigeixen un alt rendiment físic, que no exclouen a ningú, i que per la seva naturalesa garanteixen una correcta participació.
         De la gran quantitat de jocs existents, varem fer una petita selecció dels més importants i coneguts. Els que practiquem en la nostra escola són: la xarranca o piso, el tres en ratlla, les caniques, les gomes, saltar a la comba, les baldufes, el mikado, les dianes de punts, els io-ios, les anelles als cons, les bitlles i els circuits de xapes.
         Des del començament d’aquesta nova iniciativa es fàcil veure a tots els xiquets i xiquetes actius a l’hora del pati, compartint experiències i jocs entre els diferents cursos, motivant-se per intentar superar-se, i sobretot, s’ha notat un notable descens dels conflictes i disputes entre els infants.
         Una experiència molt positiva que esperem que duri molt de temps!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada