dijous, 28 d’octubre del 2010

KILÒMETRES DE SOLIDARITAT




L´escola 21 d´Abril de l´Aldea portarà a terme, des de l´àrea d´educació física juntament amb la direcció del centre, una campanya solidària a favor dels nens més desfavorits del planeta.

Save the Children, organitza cada any, coincidint amb el Dia Universal del Nen, la cursa escolar Kilometres de solidaritat que pretén sensibilitzar als nens de les escoles amb la situació d´altres nens que pateixen les conseqüències de les guerres, catàstrofes naturals, etc. I contribueixen a ajudar a aquests nens i a les seves famílies.

Kilometres de solidaritat és una proposta solidària dirigida als centres educatius que Save the Children va iniciar en 2004 amb un doble objectiu:
-          Desenvolupar l´esperit crític en els nostres alumnes davant les injustícies que es donen en el mon amb els drets de l´infància.
-          Recaptar fons per a ajudar a millorar la vida de milers de nenes  que habiten en les zones més desfavorides.  

Es tracta d´una cursa no competitiva que tindrà lloc en les pròpies instal·lacions del centre (pista poliesportiva) en la que participaran tots els cursos escolars. En aquestes curses no és important quedar primer o segon, si no intentar donar el màxim de voltes possibles per a què l´esforç de cada nen es pugui canviar per una compensació econòmica.
Cada volta que donarà un nen es canviarà per la quantitat econòmica que ha quedat amb el seu patrocinador (pare, mare, iaios, tiets o qualsevol altra persona que vulgui patrocinar).

Tots els diners recopilats seran enviats integrament a Save the Children, que els destinarà a la reconstrucció d´Haití, que fou violentament sacsejat per un terratrèmol el passat any.

Ja informarem a les famílies amb una circular, però també es poden informar entrant a la següent pàgina web:


Totes les noticies relacionades amb la cursa seran penjades en aquest mateix blog.

ESPEREM LA PARTICIPACIÓ DE TOTHOM!!!

Save The Children - Protegiendo a los niños desde 1919
de Marfil.

dilluns, 18 d’octubre del 2010

III TROBADA DE CENTRES DE PRIMÀRIA

 III TROBADA DE CENTRES DE PRIMÀRIA DEL PLA CATALÀ DE L'ESPORT


El passat divendres 7 de maig tenia lloc a Tortosa la III trobada de centres de primària del Pla Català de l´Esport Escolar a les Terres de l´Ebre. Una trobada lúdica – esportiva que congregava a més de 1.000 xiquets procedents d´una cinquantena de col·legis, vinguts de les quatre comarques ebrenques, Baix Ebre, Terra Alta, Montsià i Ribera d´Ebre.
El nostre cole, el 21 d´abril de l´Aldea, va ser un dels afortunats que va poder gaudir d´un dia complert d´activitats esportives, pensades per a tot l´alumnat de primària, des de primer fins a sisè. Pel que fa al nostre cas, després d´haver tingut unes baixes d´última hora a causa de diferents lesions i problemes de salut lleus, vàrem poder assistir un total de 21 alumnes distribuïts en tres equips, on hi havia un alumne que feia de dinamitzador, i un mestre tutor que els indicava el recorregut i les normes bàsiques per a poder desenvolupar correctament l´activitat.
El dia començava perfectament. Una estona abans de les 9 del matí, tots els nens i mestres citats estàvem damunt de l´autobús camí de Tortosa, però abans devíem recollir a l´alumnat de l´altre centre de l´Aldea. Cap a les 9.30 del matí entràvem a les fabuloses instal·lacions esportives de l´estadi municipal de Tortosa. Després dels corresponents parlaments de benvinguda, es donava per començada la trobada.
El primer equip estava format per: Pau Pallarés, Pau Salvadó, Marta Encontrado, Joan Manuel Mansilla, Paula Xin, Felip Muñoz, Marc Salvadó, amb Mireia Pujol com a dinamitzadora i Núria Fernández com a mestra. Aquestos practicaren en primer lloc el tennis taula, seguiren amb les birles, continuaren amb el voleibol, jugaren a l´esport preferit (el futbol), practicaren un esport alternatiu com el korfball i finalment jugaren al mocador que tant els agrada. Segons les opinions escoltades en aquest grup, va resultar molt divertit però hi havien esports que no havien sentit ni parlar, però gràcies a la trobada ho seguirien practicant.

Pel que fa al segon equip, estava constituït per: Andrea Sánchez, Laia Caballé, Robert Stefanel, Ariadna Cugat, Ricardo Monterroso, que juntament amb Roger González exercien de dinamitzadors, i controlats en tot moment per Mari Martínez. Aquestos començaren amb el tennis taula, seguidament passaren al badminton, per continuar al voleibol, estiraren la corda enfrontats a un altre cole i s´acomiadaren practicant el korfball. I encara que estaven un pel enfadats per no haver pogut jugar a futbol contra un altre cole, asseguraren que havien descobert uns altres esports, que encara que no eren tant motivant com el futbol, els ajudaren a col·laborar i esforçar-se en equip per aconseguir un objectiu comú.
I en el tercer equip que formava part de la competició trobarem a: Joan Bayo, Jordi Rodríguez, Anna Martí, Ariadna Escudier, Josep Viñes, Mireia Salvadó, Jehoshua Falcó com a dinamitzador i Eloy Esteve com a mestre responsable. En primer lloc saltaren en la cursa de sacs, després provaren les raquetes del bàdminton, s´enfrontaren a un altre cole en un partidet de futbol, experimentaren el korfball, estiraren de valent en les màquines de rem i es despediren en un enfrontament de voleibol. Després de tot el recorregut declararen estar bastant cansats i amb ganes de tornar a casa per recuperar les forces perdudes, però molt contents pel bon funcionament del grup i per totes les experiències que havien viscut.

Al voltant de les dues de la tarda arribaren a l´escola amb molta gana, ja que l´entrepà que els donaren per esmorzar l´havien consumit amb tant d´exercici. Algun alumne “no va poder arribar”, ja que de camí al centre va donar una petita “sonadeta” entre cançó i cançó. Després d´aquesta meravellosa experiència sols cal demanar que l´any vinent es puga repetir i que el nostre centre pugui tornar a formar part d´aquesta pràctica esportiva.